Nieuws

Lees de laatste nieuws- en persberichten van en over Interpolis particulier.
  • Wonen
    Artikel

    Zomerpiek inbraken: grote provinciale verschillen

    De vakantie staat voor de deur en Nederland trekt er weer massaal op uit. Helaas is er ook sprake van een minder zonnige trend: de jaarlijkse piek in inbraken. Uit de cijfers van Interpolis blijkt namelijk dat de vakantieperiode ook het hoogseizoen is voor woninginbrekers. De verzekeraar benadrukt het belang van preventie en het treffen van goede voorzorgsmaatregelen voordat je op vakantie gaat.
    15-07-2024
  • Mobiliteit
    Artikel

    Nu versnelling nodig in aanpak fietsveiligheid

    We zien een forse toename van het aantal fietsslachtoffers. Toch staat fietsveiligheid niet in het Hoofdlijnenakkoord van het nieuwe kabinet. Na de brief aan de Tweede Kamer van voormalig minister van Infrastructuur en Waterstaat blijkt dat zijn aanpak alleen maar vertraging oploopt. Dat klinkt weinig hoopvol, want we hebben de luxe niet om te wachten. We moeten versnellen om de trend te doorbreken.
    09-07-2024
  • Welbevinden
    Artikel

    Zorg over internetcriminaliteit stijgt fors

    Dat blijkt deze week uit onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van Interpolis. Zo’n 55% van de Nederlanders maakt zich zorgen over de gevaren van cybercrime en de gevolgen daarvan. Ten opzichte van een jaar geleden is er sprake van een significante stijging van 15 procentpunt.
    10-06-2024
  • Mobiliteit
    Artikel

    Wederom toename telefoongebruik in het verkeer

    Het telefoongebruik in het verkeer is ook in 2023 toegenomen, blijkt uit het 2-jaarlijks onderzoek dat Interpolis door SWOV laat uitvoeren. 75% van de volwassenen geeft aan de mobiele telefoon in het verkeer te gebruiken. Jonge fietsers en beginnende automobilisten gebruiken hun telefoon het vaakst. Het telefoongebruik onder jongeren blijft nagenoeg gelijk, maar is met 82,7% onverminderd hoog.
    02-04-2024
  • Mobiliteit
    Artikel

    Mannen 2 keer zo vaak betrokken bij verkeersincidenten

    Mannen zien zichzelf vaker als goede, veilige en ervaren automobilisten dan vrouwen. Blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Interpolis. Mannen verwachten dat anderen hen als een goede bestuurder zien, en voelen ze zich minder onzeker als ze worden aangesproken op hun rijstijl. Het onderzoek laat zien dat mannen vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen en onveilige situaties dan vrouwen.
    20-02-2024
Pagina 1 van 3

Perscontact:

Onze woordvoerders geven je graag meer informatie over onze nieuws- en persberichten.