Nieuws zakelijk

Lees de laatste nieuws- en persberichten van en over Interpolis zakelijk.

Alle nieuws- en persberichten:

  • Zakelijk
    Artikel

    Onderzoek: Groot verschil in vertrouwen in kabinet tussen zzp’ers en mkb-ondernemers.

    Het vertrouwen van zzp’ers met betrekking tot het huidige kabinet verschilt significant met mkb-ondernemers: bijna de helft (47%) van de zzp’ers heeft (zeer) weinig vertrouwen in het kabinet, ten opzichte van 37% van de mkb-ondernemers. Naar aanleiding van de presentatie van de miljoenennota en als verdieping op de Interpolis BedrijvenMonitor heeft verzekeraar Interpolis een aanvullend onderzoek gedaan onder Nederlandse ondernemers.
    20-09-2024
  • Ondernemen
    Artikel

    BedrijvenMonitor: lichte stijging ondernemersklimaat

    Maar ook bezorgdheid over thuiswerken, het werven en behouden van personeel en toenemende regulering.
    26-04-2024
  • Ondernemen
    Artikel

    Ondernemers willen investeringen in hun medewerkers

    Steeds meer ondernemers zijn bereid te investeren in de gezondheid van hun medewerkers. Dat blijkt uit de Bedrijvenmonitor van verzekeraar Interpolis. Dat komt omdat de verzuimcijfers weer oplopen, wat in deze krappe arbeidsmarkt ondernemers zorgen baart.
    25-10-2023
  • Ondernemen
    Artikel

    Hoge werkdruk en stress belangrijkste oorzaak verzuim.

    Uit onderzoek (de Bedrijvenmonitor) van verzekeraar Interpolis blijkt dat corona of covid gerelateerde klachten niet meer de grootste oorzaak van ziekmeldingen binnen het midden-en klein bedrijf zijn: vooral hoge werkdruk en stress veroorzaken nu de uitval van medewerkers. Maar liefst 37% geeft aan dat hoge werkdruk en stressklachten de voornaamste reden voor verzuim zijn. In januari was dat nog 18%.
    23-06-2023
  • Ondernemen
    Artikel

    Het aantal zzp’ers dat aangeeft dat hun facturen door opdrachtgevers niet betaald worden is verdubbeld.

    Het aantal zzp’ers dat betalingsproblemen met wanbetalers ervaart van klanten en opdrachtgevers is in een maand tijd verdubbeld. Ruim 1/3 van de zzp’ers maakt zich hier dan ook grote zorgen over. Dit blijkt uit de maandelijkse BedrijvenMonitor van Interpolis. De verzekeraar benadrukt het belang van het maken van duidelijke afspraken over tarieven en betaaltermijnen bij het aangaan van een overeenkomst.
    24-04-2023
Pagina 1 van 2

Perscontact:

Onze woordvoerders geven je graag meer informatie over onze nieuws- en persberichten.