flexibele werkplek

Zakelijk rijden: de mogelijkheden op een rij

Ondernemers kunnen voordelig rijden met een auto of bestelbus. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Zoals een privéauto, een auto van de zaak of een leaseauto. Wat voor jouw bedrijf de beste optie is, hangt van verschillende dingen af. Zoals het aantal kilometers dat je zakelijk rijdt. Maar ook bijtelling, afschrijvingskosten en onderhoudskosten spelen een rol. Wij beschrijven de opties voor je, zodat je een een keuze kunt maken.
Autoschade

Schade en diefstal: bescherm je bedrijf

Zelfs als je voorbeeldig rijdt, kun je als ondernemer te maken krijgen met schade aan je vervoersmiddel. Of slachtoffer worden van autodiefstal of -inbraak. Het is dan fijn om te weten dat je verzekeringen goed geregeld zijn. Maar weet je dat je zelf veel kunt doen om diefstal en schade te voorkomen? In de onderstaande artikelen vind je handige tips en informatie om de continuïteit van je bedrijf te beschermen.
Stormschade

Welke dekking heb ik nodig?

Als ondernemer hou je van vrijheid en zelf kiezen. Daarom heb je bij het afsluiten van onze zakelijke vervoersverzekeringen de keuze tussen verschillende dekkingen. Zo betaal je alleen voor wat echt nodig is en wat past bij je bedrijf. Vervoer je goederen? Dan kun je bijvoorbeeld ook de inhoud van een auto of bestelbus verzekeren. We zetten de keuzes op een rij.
man aan het autorijden

Schadevrije jaren en korting op je premie

Schadevrije jaren is een term die altijd voorbijkomt bij het afsluiten van een (zakelijke) autoverzekering. Dit zijn jaren die je opbouwt als je zonder schade rijdt. Als je schadevrij rijdt, krijg je korting op de premie van je verzekering. We leggen uit hoe dit precies werkt.
Eurobiljetten

Bijtelling, hoe zit dat?

Als je zakelijk rijdt, heb je als ondernemer verschillende belastingvoordelen. Welke dat zijn, hangt af van de vorm van zakelijk vervoer die je kiest. Gebruik je je auto van de zaak of zakelijke leaseauto ook privé? Dan betaal je soms bijtelling. Wat bijtelling precies is, leggen we graag uit.  

Autoschade, wat nu?

Geparkeerde autos

Diefstal van je zakelijke auto

Het is vervelend als je te maken krijgt met diefstal van een bedrijfsauto of bestelbus. We helpen je graag verder.
Man die onder de motorkap van zijn auto kijkt

Schade aan je zakelijke auto

In geval van schade aan je bedrijfsauto of bestelbus, wil je snel weer verder kunnen. Daar helpen we je graag bij.

Veelgestelde vragen

Hoe verzeker ik accessoires op of aan mijn bestelbus?

Heb je zaken die vastzitten aan je bus? Zoals dakdragers, belettering, wandkasten, bijzetsloten of iets anders?  Die accessoires zijn standaard tot € 1.000,- meeverzekerd als je kiest voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Verhoog het verzekerd bedrag van je bus als je meer hebt aangebracht.

Is een zakelijke autoverzekering verplicht als ik mijn privéauto gebruik voor mijn bedrijf?

Dat ligt aan de situatie. Gebruik je jouw privéauto alleen om klanten te bezoeken? Dan heb je dekking op je particuliere autoverzekering. Gebruik je een bestelbus op eigen naam, bijvoorbeeld om een bedrijf te runnen en spullen te vervoeren? In dat geval spreken we van zakelijk gebruik en dan heb je wel een zakelijke verzekering nodig. Andere voorbeelden van zakelijk gebruik met privéauto zijn rijlessen, koeriersdiensten en taxidiensten. Bekijk voor de zekerheid de voorwaarden van je verzekering of neem contact met ons op. Uiteraard is een zakelijke verzekering altijd nodig als het kenteken op naam van een bedrijf staat.

Is schade aan en diefstal van spullen die ik in mijn bestelauto vervoer verzekerd?

Nee, losse spullen zijn niet verzekerd op je bestelautoverzekering. Hiervoor sluit je een transportverzekering af.

Kan ik voor mijn zakelijke auto ook mijn no-claimkorting beschermen?

Jazeker, dat kan. Met de No-Claim Garantie voorkom je dat bij de eerste de beste schade meteen je no-claimkorting daalt.

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een soort extra belasting die je betaalt als je een zakelijke auto ook privé gebruikt. Lees meer over bijtelling.

Zijn de spullen in of aan mijn bus verzekerd?

Ja, dit is in de meeste gevallen mee te verzekeren. Dat geldt voor roofracks, vaste ladders of wandkasten, maar ook voor bijvoorbeeld een laad- en loskraan. Bekijk voor meer informatie onze voorwaarden. Wil je ook schade aan en diefstal van gekochte en verkochte spullen tijdens transport en opslag verzekeren? Sluit dan onze aanvullende Transportverzekering af.

Welke zakelijke vervoersverzekeringen zijn er?