De 5 meest gekozen verzekeringen in de bouw.

Als ondernemer in de bouw ben je 24/7 druk met je werk. En dan ligt je focus vast niet op verzekeren. Om je op weg te helpen, zetten wij alvast een aantal belangrijke verzekeringen binnen jouw beroep op een rij.

Als ondernemer wil je kunnen focussen op je bedrijf.

Goed verzekerd zijn draagt daaraan bij. Maar verzekeren kan ook best ingewikkeld zijn. Het kost tijd om alles uit te zoeken en het voelt vaak alsof je betaalt voor iets dat je nooit hoopt te gebruiken. En ook al lopen zakelijk en privé voor jou soms door elkaar heen, als er wat verkeerd gaat tijdens of door je werkzaamheden, heb je helaas niks aan je particuliere verzekeringen. We helpen je graag op weg door de 5 meest gekozen verzekeringen in de bouw voor je op een rij te zetten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Het kan je overkomen… Een klant komt bij je op bezoek en glijdt uit over de net gedweilde vloer, waardoor hij zijn arm breekt. Vervelend! En zo’n situatie kan aardig in de kosten lopen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen van anderen, die wordt veroorzaakt door jou, je medewerkers of je producten. 
 
Zeker in de bouw zijn er nog meer risico’s om rekening mee te houden. De meeste ondernemers in de bouw breiden daarom hun (bedrijfs)aansprakelijkheidsverzekering uit met een Construction Allrisk-verzekering (CAR). Je bent dan speciaal verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt tijdens de bouw of verbouwing. Ook voor problemen die pas achteraf zichtbaar worden, zoals scheurvorming in de fundering.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer in de bouw heb je veelal te maken met opdrachtgevers, leveranciers en medewerkers. Soms kan er een conflict ontstaan waar je niet met elkaar uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan een leverancier die producten levert die niet voldoen aan de afgesproken specificaties. Als zoiets gebeurt, moet een rechter bepalen wie er gelijkt heeft. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering regelt je verzekeraar dat je juridische hulp krijgt bij een zakelijk conflict. Je kunt deze verzekering ook aanvullen met incassobijstand. Je krijgt dan ook hulp bij klanten die niet (op tijd) betalen.
Een ondernemer die op een steiger aan het werk is

Bestelautoverzekering

Een bestelauto is voor de meeste ondernemers in de bouw onmisbaar. Het is dus erg vervelend als deze beschadigd raakt of wordt gestolen. Of stel je voor: je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig lichamelijk letsel oploopt. Met een bestelautoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met je bestelauto veroorzaakt. En net als bij een gewone autoverzekering, kun je bij de bestelautoverzekering ook kiezen voor een standaard WA-dekking óf voor uitgebreidere cascodekkingen. Daarmee kun je ook diefstal of beschadiging van je bestelauto verzekeren.

Transportverzekering

Met het verzekeren van je vervoermiddel(en) alleen ben je er nog niet. Er liggen waarschijnlijk ook veel materialen, gereedschappen of bijvoorbeeld steigerplanken. Spullen die je bijvoorbeeld nodig hebt bij een klus of ergens af moet leveren. Stel: jouw voorraden of gereedschappen raken onderweg beschadigd of worden gestolen. Hoe betaal je die schade? Met een transportverzekering verzeker je je tegen diefstal van en schade aan de spullen die je vervoert. Zo zijn je spullen onderweg altijd verzekerd.

Inventarisverzekering

De kans is groot dat je als ondernemer ook spullen gebruikt als apparatuur, machines en andere bedrijfsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan computers, laptops, bureaus, stoelen en machines. Wij noemen dit dan inventaris of zakelijke inboedel. Met een inventarisverzekering zorg je ervoor dat deze spullen zijn verzekerd tegen diefstal, inbraak, brand, hagel, storm en waterschade. Stel dat je nieuwe spullen bijkoopt, dan zijn die ook gelijk meeverzekerd. Wel zo handig!

Heb je personeel in dienst? Dan is een verzuimverzekering het overwegen waard.

Met een verzuimverzekering ben je verzekerd tegen de kosten voor re-integratie en begeleiding van zieke medewerkers. Als een van je werknemers namelijk (langdurig) ziek wordt, ben je als werkgever verplicht om minimaal 70% van het loon van deze zieke werknemer 2 jaar lang door te betalen. En dat kan flink in de papieren lopen!

Ontdek welke verzekeringen bij jouw situatie passen.

Benieuwd welke verzekeringen interessant zijn voor jouw situatie? Vul dan onze keuzehulp in en krijg inzicht in jouw zakelijke risico’s.
Start de keuzehulp
Binnen 2 minuten ingevuld