Karin Kuiper: Je mag mij altijd bellen.

1001 dagen van rouw. Een persoonlijk verhaal van de weduwe van Karel Glastra van Loon over vallen en opstaan. Over welgemeende hulp die je met lege handen achterlaat en over terugveren en hervonden levenslust.

Lisa Kroon: Herinneringsboek

Een invulboek om herinneringen van een overleden dierbare in op te schrijven. Dit invulboek inspireert om mooie verhalen en anekdotes over een overleden dierbare vast te leggen. Ingevuld door vrienden en familie ontstaat er een uniek en waardevol herinneringsboek.

Tim Overdiek en Wim van Lent: Als de man verliest.

Hoeveel mannen slikken nog wel hun tranen in als ze met groot verlies worden geconfronteerd? Je moet sterk zijn, toch? De ervaring leert dat mannen vaak anders omgaan met groot verdriet dan vrouwen. Wim van Lent en Tim Overdiek zijn gespecialiseerd in de behandeling van rouw bij mannen. Dit boek biedt waardevolle lessen en inzichten, gebaseerd op hun ervaringen met mannen die door tegenslag zijn geveld.

Arthur Polspoel: Wenen om het verloren ik.

Als iemand sterft, sterft er ook iets in de nabestaanden. Een deel uit hun eigen identiteit wordt weggescheurd. Er ontstaat een gevecht tussen verstand en gevoel. In dit boek wordt inzicht gegeven in de innerlijke dynamiek van rouw, in de beleving van verdriet.

Manu Keirse: Helpen bij verlies en verdriet.

Een gids voor het gezin en de hulpverlener. Een praktisch instrument voor iedereen die met verlies wordt geconfronteerd dankzij talloze concrete tips voor de rouwende én zijn of haar omgeving. Een moeilijk onderwerp, wat de dood is, wordt in dit boek herkenbaar en bespreekbaar.

Ook interessant voor jou?

Rouwverwerking: hoe ga je om met verlies?

Geef jezelf de tijd om te rouwen. Rouw is een natuurlijk proces. Het is belangrijk dat je jezelf genoeg tijd geeft om te rouwen. Er gaan emoties opkomen, zoals verdriet, boosheid, angst en verwarring. Een gevoel van eenzaamheid. Sta jezelf toe deze gevoelens te tonen en uiten. Rouwen is voor iedereen verschillend. Iedereen rouwt op zijn manier.

Financiële gevolgen bij het overlijden van je partner: red jij het alleen?

Het verlies van je partner is 1 van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Hier sta je dan ook liever niet bij stil. Toch is het goed om dit wél af en toe te doen. Los van de emotionele gevolgen, is de financiële impact van het overlijden namelijk in 1e instantie vaak lastig in te schatten voor nabestaanden.

Zo deden anderen het.

Wanneer er kinderen in het spel zijn, wil je hen financieel goed achterlaten. Dit kan zijn als je nu een partner hebt, maar ook als je alleenstaande ouder bent. Zo voorkom je financiële zorgen. Wij hebben onze klanten gevraagd waarom zij het risico van overlijden verzekeren.