Je krijgt aanvangskorting gedurende de eerste 4 jaar van je verzekering. In het 1e jaar krijg je 30% korting op je premie, in het 2e jaar 20%, in het 3e jaar 10% en in het 4e jaar 5%. Na het 4e jaar krijg je geen korting meer.
Een AOV kan voor alle ondernemers interessant zijn. Bijvoorbeeld voor:
Ondernemers die vallen onder de sociale wetgeving, kunnen geen AOV afsluiten.
Bij de Interpolis Arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je zelf kiezen hoe lang de uitkering loopt. Dit in tegenstelling tot Broodfondsen en andere oplossingen. Daarbij is de maximale duur van de uitkering 2 jaar.
De premie hangt deels af van de zwaarte van je beroep en je leeftijd. De kosten worden ook beïnvloed door de keuzes die je maakt op 3 zaken:
Wij bieden de Basis-AOV aan voor moeilijk verzekerbare ondernemers. Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor veel ondernemers een oplossing om het inkomen te beschermen. Maar helaas is dit niet voor iedere ondernemer mogelijk. Bij het overheidsbesluit tot afschaffing van de WAZ is daarom bepaald dat verzekeraars een regeling voor moeilijk verzekerbare ondernemers moeten bieden, de zogenaamde vangnetverzekering.
Interpolis stelt de mate van arbeidsongeschiktheid vast. Daarbij beoordelen wij in hoeverre je door jouw ziekte of ongeval niet in staat bent om de werkzaamheden in je specifieke beroep of bedrijf uit te oefenen. Als je het niet met ons eens bent, heb je recht op een herbeoordeling (second opinion).
Je hebt recht op een uitkering als je voor meer dan 25% arbeidsongeschikt bent. Je kunt ook kiezen voor passende arbeid. Dan bekijkt Interpolis of je werk kunt doen in een ander beroep (van een voor jou vergelijkbaar niveau). Voor passende arbeid geldt een lagere premie.
Na 2027 komt er een verplichte AOV voor zelfstandigen: de Basisverzekering Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen” (BAZ). Nu is het voor jou als ondernemer dus nog niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Maar het kan wel verstandig zijn. Sluit je nu een AOV af? Dan ben je vrij om je verzekering aan te passen of op te zeggen als de nieuwe regels straks ingaan.