Ben je gewond geraakt door een ongeluk?
En heb je dus letselschade? We begrijpen dat dit heel ingrijpend is. Wij hebben een speciale afdeling die mensen met letsel helpt. Onze collega's van Achmea Personenschade bieden hulp en vergoedingen. Zodat jij weer verder kunt.
Je bent gewond na een ongeluk en een ander is verantwoordelijk
Is iemand anders verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan stel je deze persoon aansprakelijk voor jouw schade. Je vult dit in op de achterkant van het schadeformulier. Vul daarom altijd voor- en achterkant van het schadeformulier in. De WA-autoverzekering van de ander zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt voor de schade.
Je bent gewond na een ongeluk en je bent zelf verantwoordelijk
Ben je zelf verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan hangt het van jouw verzekering af of je een vergoeding krijgt voor de schade. Met onze aanvullende inzittendenverzekering ben je altijd verzekerd voor de letselschade die jij en de inzittenden oplopen bij een ongeluk. Met onze autoverzekering WA ben je alleen verzekerd voor de schade die je veroorzaakt bij een ander. Je krijgt geen vergoeding voor jouw eigen letselschade als je die zelf veroorzaakte. Lees wat je kunt doen als schade niet verzekerd is.
Wil je blijvende invaliditeit na een aanrijding verzekeren, kun je onze ongevallenverzekering afsluiten. Het maakt dan niet uit wie de aanrijding veroorzaakte. Met onze ongevallenverzekering ben je altijd verzekerd.
Een ander is gewond na een ongeluk en je bent verantwoordelijk
Een ongeluk meemaken waarbij gewonden zijn, is ingrijpend. Erover praten kan helpen bij de verwerking van het ongeluk. Ben je bij ons verzekerd en aansprakelijk? Dan regelen wij de afhandeling van de schade. Misschien wil je contact met de persoon die gewond raakte. Om jouw kant van het verhaal te delen. Of om sorry te zeggen. Perspectief Herstelbemiddeling kan jou hierbij gratis helpen.
Meld het ongeluk zo snel mogelijk. Zijn er gewonden? Meld dit meteen, het liefst telefonisch. Jouw schadebehandelaar vertelt je wat de volgende stappen zijn. Wij kunnen je sneller en beter helpen als voor ons duidelijk is wat er gebeurde. En wat de schade is. Is er iemand gewond geraakt? Breng dan de schade zo goed mogelijk in kaart.
Checklist bij het melden van de schade
Deze lijst helpt jou bij het verzamelen van informatie over de schade, voordat je deze meldt:
Natuurlijk helpen we je zo goed mogelijk na jouw ongeluk. Maar soms is juridische hulp daarnaast verstandig. Bijvoorbeeld als je zwaar gewond raakte. Of als het onduidelijk is wie aansprakelijk is voor het ongeluk. Je kunt dit onder meer regelen via jouw rechtsbijstandverzekering, een letselschadebureau of een advocaat. Met Interpolis Rechtsbijstand Verkeer krijg je juridische hulp bij het vergoed krijgen van jouw schade.
Houd je aan de verkeersregels. Vanzelfsprekend? Helaas rijden veel mensen nog te hard. Hoe hoger de snelheid, hoe ernstiger vaak het letsel bij een ongeluk. Daarnaast ontstaan veel ongelukken door bumperkleven. Houd ten minste 2 seconden afstand van jouw voorganger. Regen of slecht weer? Houd dan meer dan 2 seconden afstand!
Zorg voor een veilige auto. Nieuwe auto’s helpen je om veilig te rijden. Bijvoorbeeld met een afstandssensor of met hulp bij het wisselen van rijbaan. Koop je een tweedehands auto? Laat de auto dan keuren voor aankoop. Zo voorkom je onveilige situaties door technische gebreken als gladde banden of kapotte remmen.
Laat je niet afleiden. Twee derde van alle aanrijdingen komt door afleiding. Vaak door een mobiele telefoon. Gebruik onze AutoModus app om afleiding door jouw smartphone tijdens het rijden te voorkomen.