Het weer heeft veel invloed op bedrijven waar met planten en dieren wordt gewerkt. De gevolgen van neerslag, wind, kou, warmte en droogte kunnen je bedrijfsprocessen stilleggen. Wat kun je doen om dit te voorkomen?
Storm in de glastuinbouw.
De kans op stormschade is het grootst in de periode van oktober tot maart. Heb je kassen en wil je je goed voorbereiden op een storm of windhoos?
Vorst zorgt voor kapotte buizen en leidingen. Wat kun je zelf doen om overlast, onnodige stilstand van installaties, en hoge kosten door vorst te beperken?
Als het winterseizoen begint, kan je warmtewisselaar wel wat extra aandacht gebruiken. Lees onze tips en vergroot de betrouwbaarheid van je warmtewisselaar.
Veel regen en onstuimig weer. Daar moeten we ons op voorbereiden. Extreme buien waarbij meer regenwater valt dan je afvoerleidingen aankunnen, komen steeds vaker voor.
De automatisering bij agrarische bedrijven neemt toe. Blikseminslag en inductie veroorzaken veel schade aan elektronica. Met welke voorbereidingen kun je jouw bedrijf beschermen tegen een storing?
Wat kun je leren van Dick, Jeffrey, Ferry en Peter?
‘Maak een onderhouds- en een noodplan.’
Dick Visser
Dat is het advies van
risicospecialist Dick Visser, om bij een storm snel te kunnen handelen. 'Daar willen wij, als risicodeskundigen van Interpolis, je graag bij helpen!'
‘Schouders eronder en knallen.’
Ferry van der Meer en Peter de Munck
De weersvoorspellingen waren bekend. En ze waren voorbereid. Maar tegen ophoping van jachtsneeuw kun je weinig doen. De sneeuw bleef liggen, de kas stortte in. Ferry en Peter van Kwekerij De Munck vertellen hoe zij hun bedrijf weer opbouwden.
‘De koffie was op en ineens waren er 950 ruiten uit.’
Jeffrey van Uffelen
Jeffrey van Uffelen vertelt over de windhoos die het bedrijf Van Uffelen Flowers trof. Zoveel ruiten beschadigd, en dan tóch je teelt kunnen redden en snel weer in bedrijf zijn? Het is hem gelukt.